Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Stichting

Welkom op de website van Stichting Medisch Centrum Loovelden.

In december 2006 heeft een aantal zorgverleners het initiatief genomen om samen met de gemeente te komen tot een Medisch Centrum in de Wijk Loovelden.

Begin 2012 is het Woon Zorg Complex aan de Plaza in gebruik genomen met op de begane grond het Medisch Centrum. Op de eerste verdieping zijn appartementen van Waardwonen gerealiseerd. Op de tweede verdieping is de Driestroom aanwezig. Op de derde verdieping is een verpleegafdeling van Betuweland Zorg, Welzijn, Wonen. Naast het Medisch Centrum staat de Brede School Binnenstebuiten met daarin de Boemerang, peuterspeelzaal Dikkie Dik en kinderopvang de Volle Maan.

Het doel van de samenwerking en gemeenschappelijke huisvesting is te komen tot meer samenhang in de zorgverlening en daardoor betere zorg voor de mensen in de gemeente.

Eind 2014 is hiervoor Stichting Medisch Centrum Loovelden opgericht, die deze samenwerking faciliteert en nieuwe initiatieven stimuleert. Het wandelprogramma "Samen op Stap" en het zorgprogramma "Lekker in je Lijf" zijn de eerste voorbeelden van deze samenwerking. Een informatie avond over “Sportrblessures” en  een nieuw “Wandeluurtje”  zijn voorbeelden van activiteiten in 2016.

Hartelijke groet namens de Stichting Medisch Centrum Loovelden,

Patrick van Dijk, voorzitter