Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Ons aanbod

Bang om te vallen? Dan is 'Vallen verleden tijd' echt iets voor u.
'Vallen verleden tijd' is een trainingsprogramma van 5 weken waarin 2x per week wordt getraind. Eén dag staat in het teken van valtechnieken. Hierbij leert u zichzelf te beschermen tijdens een val. De andere dag staat in het teken van het veilig en verantwoord bewegen. Situaties uit uw dagelijks leven worden in een hindernisbaan nagebootst. Er wordt in verschillende omstandigheden getraind zodat de grenzen goed worden (h-)erkend. Hoe veilig loopt u bijvoorbeeld als u twee dingen tegelijkertijd doet? Of hoe gaat het lopen in de schemering?

De cursus wordt gegeven onder leiding van Marjolein Peeters, Oefentherapeut Cesar. April 2016 is de cursus uitgebreid met andere zorgverleners met affiniteit voor ouderenzorg binnen Medisch Centrum Loovelden. Dit houdt in dat u naast training en advies van de oefentherapeut ook van andere zorgverleners aanvullende informatie krijgt over het verminderen van de valkans. De zorgverleners die in de cursus mee zullen draaien zijn de apotheek, diëtist, ergotherapeut, podotherapeut en de wijkverpleegkundige.

De cursus zal minimaal twee keer per jaar gegeven worden. Wilt u meer informatie over deze cursus of wilt u zich aanmelden, klik dan hier.

 

Lekker in je LIJF

Dit is een multidisciplinaire zorgprogramma voor kinderen met overgewicht. Het programma is gestart in oktober 2014. Ieder jaar worden er één of meer cursussen gegeven. De volgende disciplines zijn actief betrokken bij dit zorgprogramma:

Diëtist, Oefentherapeut Cesar, Fysiotherapeut en Psycholoog.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.lekkerinjelijf.info

 

Sportspreekuur

Hebt u bij het sporten een blessure opgelopen? Wij bieden u een gezamenlijk spreekuur aan door huisarts, sportfysiotherapeut en podotherapeut. De betrokken zorgverleners hebben specifieke expertise op het gebied van sportblessures. Deze manier van samenwerking is uniek in Huissen. 

Wilt u een afspraak maken voor het sportspreekuur? 
Om u aan te melden voor dit sportspreekuur kunt u dit doorgeven aan de praktijkassistente van huisartsenpraktijk Bles en Poels of een email sturen naar info@blespoels.nl.

Voor meer informatie klikt u hier.

 

Wandeluurtje
Het wandelprogramma "Samen op Stap" zal in samenwerking met de buurtsportcoach in een nieuwe vorm voor heel Huissen worden georganiseerd. Dit wekelijks "Wandeluurtje" is van 11.00 -12.00 uur. U kunt zich aanmelden hiervoor bij SWL via: meldpunt@swlingewaard.nl. In de even weken start het lopen in MC loovelden.

 

Beweegspreekuur kaderhuisarts

Voor patiënten uit Huissen – Angeren met klachten aan spieren, botten of gewrichten, bijvoorbeeld als gevolg van artrose of chronische overbelasting . Wanneer beoordeling door een huisarts met speciale kennis van het bewegingsapparaat wenselijk is.

Op donderdagochtend in Huisartsenpraktijk Bles en Poels (per 1 januari 2018)

U heeft één tot twee afspraken met de kaderhuisarts. Voor de eerste afspraak wordt 30 minuten ingepland. Indien mogelijk wordt een diagnose gesteld en wordt u eventueel direct behandeld. Ook kunt u doorverwezen worden naar een fysiotherapeut of doorverwezen worden voor behandeling door een specialist (orthopeed).

Het consult valt onder uw basispakket. U hoeft geen beroep te doen op uw eigen risico.

Collega-huisartsen kunnen een afspraak voor u inplannen met kaderhuisarts Carla Bles

Bekijk hier de Patientenfolder beweegspreekuur KBA