Medisch Centrum Loovelden startte in 2016 de samenwerking met de Hoge School van Arnhem en Nijmegen als kennispartner voor onderzoek en advies. Van heden tot verleden kunt u lezen wat wij gezamenlijk hebben opgestart en onderzocht
Najaar 2022: Communicatiestudent HAN onderzoekt uitbreiding socials.
Om meer kenbaar te maken wat het medisch centrum in huis heeft en wat zij kan bieden zijn we gestart met de samenwerking met een communicatiestudent. De doelen die wij hebben is het updaten van de website van het MCL, het optimaliseren van Facebook, het opstarten van Instagram en onderzoeken of een digitale nieuwsbrief of LinkedIn een platform is wat wij als Medisch Centrum Loovelden kunnen gebruiken.
Najaar 2021: Onderzoek naar draagkracht en uitwerking Beweegpark
Studenten van de HAN hebben samen met een groot aantal stakeholders onderzocht of er draagkracht is tot het plaatsen van een Beweegpark op de groene strook aan de Keizersallee in Loovelden. Betrokken partijen zijn Wijkbewoners, Karin Nienhuis (bootcamp), Jesper Asselman, Stichting Huissens Weldoen, Tamminga Sports, Loopgroep Huissen, Stichting Welzijn Lingewaard, Wijkplatform Loovelden en Medisch Centrum Loovelden.
2019: Communicatievraagstuk over ervaring met Medisch Centrum Loovelden
Er zijn interviews gehouden met het bestuur, de stichtingsleden van het Medisch Centrum, onderhuurders en bezoekers van het medisch centrum.
Wij zijn tevreden met de mooie uitkomst van het interview met meer dan 100 bezoekers is dat het Medisch Centrum met een 8 gewaardeerd wordt. Eerlijk, vertrouwen, elkaar aanvullen, kwaliteit, persoonlijke aandacht en behulpzaam zijn, zijn woorden die bezoekers koppelen aan het Medisch Centrum Loovelden. Hier zijn we erg trots op en een mooie basis om op door te ontwikkelen samen met inwoners en professionals uit de wijk!
2016/2017: Pressure Cooker en Krachtige Kernen
In oktober 2016 vond de start plaats middels een tweedaagse Pressure Cooker opdracht. In februari 2017 heeft een vijftal studenten van Krachtige Kernen de vervolgopdracht aangenomen: MC Loovelden 2.0. Zij gaan in 2 a 3 weken in gesprek (stakeholdersanalyse), de wijk verkennen (omgevingsanalyse), de literatuur in (literatuurstudie), om in een week of drie/vier het plan van aanpak te schrijven.